Tervehdys taas! Ossanit ovat eläneet jo melkoisen kauan hiljaiseloa, mutta nyt siihen tulee loppu. Ainakin tämän postauksen ajaksi. 

Ossanit saapuivat juuri takaisin rotary klubin juhlista. Juhlien puitteet olivat komeat, rakennus näytti hienolta hotellilta ja ruokailutilatkin olivat näyttävät. Mutta se ruoka! Kaiken kaikkiaan saimme 10 eri annosta ruokaa ja joihinkin annoksiin kuului jopa 3 eri lautasta. Ruoka oli todella hyvää kuten odottaa saattoikin. Tosin ruuista en tunnistanut kuin raa'an kalan ja riisin, muut oli aivan outoja joskin hyviä.

Juhlissa oli tarjolla myös olutta, tottakai. Ja kiitos japanilaisten perinteiden lasi ei tyhjänä ollut hetkeäkään. Japanilaisen tyyliin kun kuuluu kaataa aina muille juomaa, eikä koskaan itselleen. Jotenka lasin täyttäjiä siis löytyi. :) Toinen japanilainen perinne, josta pääsimme myös nauttimaan oli tietenkin karaoke. Kun alta oli saatu pois pakolliset puheet niin eikös siellä vanhimmat jäsenet jo ollut halukkaita laulamaan karaokea. Ja kaiutin tietysti meidän pöydän vieressä, joten kivaa oli. :) Itse en kehdannut mennä laulamaan, mutta katsotaan joskus toisten sitten. Maistoimme myös japanilaista viinaa. Kyseessä oli kuumaa vettä johon on sekoitettu viinaa eli siis kuumaa viinaa. Mielenkiintoinen kokemus sekin.

Sitten muita Ossanien asioita. Haimme tämän kuun alussa "certificate of alien registration" kortin. Kyseessä on virallinen dokumentti, jota on kannettava mukana kokoajan. Kortti on saman kokoinen kuin suomalainen ajokortti ja siittä käy ilmi henkilötiedot, sekä asuin paikka niin suomessa kuin japanissa.

Olemme myös saaneet "projektin" aloitettua. Opettelemme siis käyttämään AR Toolkit sovellusta sekä Blender sovellusta. AR Toolkit eli Augmented Reality Toolkit mahdollistaa kuvien esittämisen "oikeassa elämässä". Kamera siis kuvaa paperia, jossa on jonkinlainen kuvio. AR Toolkit ohjelma sitten havaitsee tämän kuvion ja esittää näytöllä kuvan tämän kuvion päällä. Tästä tulee illuusio aivan kuin kuva olisi oikeasti kuvion päällä vaikka ei siinä olekkaan. Lisää tietoa AR Toolkit ohjelmasta löydät www.hitl.washington.edu/artoolkit/ ja täältä löydät esimerkki videon www.youtube.com/watch. Blender taas on 3D mallinnus ohjelma. Kyseisellä ohjelmalla on mahdollista valmistaa erilaisia 3D malleja. Kuten esim. videolla näkyvä panssarivaunu. Lisää tietoa Blender sovelluksesta saat osoitteesta www.blender.org/. Ilmeisesti ensi kuun alussa olisi tarkoitus sitten laittaa opitut taidot kunnolla työhön ja tehdä jonkinlainen sovellus käyttäen hyödyksi edellä mainittuja ohjelmia. Mutta tästä sitten lisää kun se joskus tulee tapahtumaan.

Ikävä kyllä mistään tapahtumista ei ole kuvia saatavilla, mutta jos sitten ensikerralla.

Ossan Jr. kiittää ja kuittaa.